Samåkning till Helsingborg

Det finns 5 annonser för samåkning som kan vara intressanta för dig, visar 1 - 5

Båstad-Helsingborg

Samåkning mellan Båstad till Helsingborg. Läs mer
Datum: 2013-08-21, repeterande resa, varje veckodag. Egen bil.

Söker samåkning mellan Ängelholm och Helsingborg

Samåkning mellan ängelholm till Carl krooks gatan . Läs mer
Datum: 2017-04-04. Jag har inte egen bil.

Tågstrejk! Kalmar-Helsingborg

Samåkning mellan Kalmar alt. Nybro till Helsingborg. Läs mer
Datum: 2014-06-03. Jag har inte egen bil.

stockholm Halmstad

Samåkning mellan Stockholm till Halmstad . Läs mer
Datum: 2015-01-12, repeterande resa, varje veckodag. Egen bil.

Pendla Helsingborg-Malmö dagligen.

Samåkning mellan Lagerhäggsgatan Helsingborg till Ättehögsvägen Klågerup. Läs mer
Datum: 2013-04-10, repeterande resa, varje veckodag. Egen bil.

Om Helsingborg

Helsingborg är en tätort och centralort i Helsingborgs kommun i Skåne län, belägen vid Öresunds smalaste del. Fyra kilometer skiljer Helsingborg från Danmark och Helsingör. Tre rederier trafikerar linjen med avgångar dygnet runt. Helsingborg är Sveriges åttonde största tätort[2] och en del av den transnationella Öresundsregionen.

Stadens geografi domineras av abrasionsbranten landborgen, som löper, något indragen, längs Öresundskusten. Kontakten mellan strandterrassen och landborgsterrassen förmedlas av ett antal raviner som främst bildats under den senaste istiden. Arkitekturen i centrum karaktäriseras av en tätbyggd stenstad, med ett monumentalt och storstadsmässigt uttryck mot paradgatorna Drottninggatan och Järnvägsgatan, samt mot Stortorget, Sankt Jörgens plats och Trädgårdsgatan. I gatorna bakom denna bebyggelse är dock arkitekturen mer småskalig och intim.

Helsingborgs historia sträcker sig tillbaka till vikingatiden. Dess viktiga plats där Öresund är som smalast har gett staden en strategisk position under lång tid. På medeltiden var staden och dess slott ett av Nordens mäktigaste fästen och därmed inblandat i mycket av den tidens maktspel. Under århundradena har Helsingborg varit skådeplats för flera politiska konflikter och stridigheter. De ständiga krigen har också gått hårt åt staden och dess bebyggelse. Sedan 1700-talet har dock staden levt en relativt fredlig tillvaro och på 1800-talet lyckades Helsingborg återhämta sig ordentligt genom att bli en av Sveriges snabbast växande städer som en viktig hamn- och industristad.

Källa: Wikipedia

Samåkning i hela Sverige

Vi använder cookies för att förhöja din användarupplevelse på denna webbplats. Läs mer   Godkänn